Voluntarul lunii martie 2021

Raluca Țonea sau Raly, cum îi spunem noi, este Coordonator de Voluntari din 2020, anul care a mutat voluntariatul în online. A ales să se implice pentru digitalizarea educației și dezvoltarea tinerilor din toată țara. Crede că societatea civilă poate face schimbări, doar dacă se coalizează în organizații și structuri independente.
Se implică încă din clasa a IX-a în acțiuni de voluntariat, fiind implicată activ în momentul de față în două organizații puternice, care produc schimbare în educație.
„Voluntariatul este una dintre pasiunile mele, cea care mi-a oferit șansa să îmi descopăr o altă latură. De a lungul timpului, am avut prilejul să mă implic în proiecte culturale, sociale și de caritate, însă, Comunitatea ONedu România mi-a oferit șansa să abordez un nou domeniu, cel al digitalizării în domeniul educației. Astfel, în toamna anului trecut, am decis să contribui și eu la modernizarea educației românești , iar, de atunci, sunt coordonatorul de voluntari al Comunității ONedu România. Am luat această decizie deoarece implicarea este cea mai eficientă formă de ajutor pe care o poți oferi pentru a rezolva problemele existente. Încurajez câți mai mulți oameni să fie voluntari și să ajute, pentru că orice ajutor, oricât de mic ar fi, are un impact uriaș pe termen lung în viața celorlalți.”

Alte articole de citit

START NOMINALIZĂRI Gala Voluntariatului din România își deschide porțile pentru noi premianți. Organizatorul își propune să adune sute de voluntari din toată țara.

O nouă competiție în lumea ONGească își deschide porțile pentru noi voluntari care se implică în comunitățile în care trăiesc. Gala Voluntariatului așteaptă nominalizări de la organizațiile non-guvernamentale și instituțiile…
Vezi articolul