START NOMINALIZĂRI Gala Voluntariatului din România își deschide porțile pentru noi premianți. Organizatorul își propune să adune sute de voluntari din toată țara.

O nouă competiție în lumea ONGească își deschide porțile pentru noi voluntari care se implică în comunitățile în care trăiesc. Gala Voluntariatului așteaptă nominalizări de la organizațiile non-guvernamentale și instituțiile publice care lucrează cu voluntari până la data de 9 octombrie.

Comunitatea ONedu România anunță public printr-un comunicat de presă că a deschis nominalizările la Gala Voluntariatului din România, primul eveniment organizat în acest an de către tinerii din România, care își propune să adune sute de voluntari din toată țara cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului.

Nominalizările se fac exclusiv doar de către persoanele juridice eligibile, conform criteriilor din regulamentul competiției, prin platforma digitală pusă la dispoziție de organizator. Conform comunicatului de presă, evenimentul își propune să (re)descopere voluntarii din comunitățile locale, care au fost în umbră în ultimii ani din cauza contextului sanitar.

Organizatorul susține că își propune să cartografieze „voluntariatul din România, de la organizațiile din sate care lucrează cu voluntari, până la cele naționale, cu zeci de ani de experiență. Prin centrul național de voluntariat ne-am asumat să creăm un ecosistem prin care să aducem toate organizațiile la un loc, să aflăm cu două clickuri numărul național de voluntari și domeniile cele mai vizate pe categorii de vârstă”.

Evenimentul își propune, pe lângă recunoașterea publică a voluntarilor activi în perioada 2021-2022, să adune informații din teren despre voluntariat. Organizatorul își propune „să profite” de un număr mare de participanți și să realizeze un studiu privind domeniile de implicare, vârsta de la care au început nominalizații să se implice în comunitate și dificultăți întâmpinate.

Categoriile la care un voluntar poate fi nominalizat sunt: Educațional, Tineret, Social și Protecția drepturilor omului și activism civic. Totodată, grupurile informale și organizațiile pot fi nominalizate sau se pot autonominaliza la categoria Organizația anului, care își propune să găsească cea mai activă și numeroasă organizație.

Nominalizările se pot face aici. Revista DigitalizămRomânia.ro va publica în premieră toate interviurile cu premianții Galei Voluntariatului.

Alte articole de citit

Petre Tîrziu: „Oamenii care încep să facă voluntariat ajung să cunoască persoane noi și se pot simți parte a unui grup care militează pentru același scop comun.”

Petre Tîrziu este un tânăr implicat activ în comunitate, în special în inițiativele educaționale și pentru schimbarea sistemului educațional preuniversitar. L-am invitat în cadrul rubricii noastre „Profil de voluntar”, pentru…
Vezi articolul