SORIN CÎMPEANU: „vă asigur că tot efortul merită”. Ministrul își propune să readucă sintagma „Ai carte, ai parte”

Ministrul Educației a publicat în această seară un mesaj pentru elevi, profesori și părinți cu privire la începutul noului an școlar. Acesta asigură elevii că „tot efortul merită” în noul an școlar și că va căuta mereu cele mai bune soluții pentru educație.

În seara de 4 septembrie, Sorin Cîmpeanu comunică tuturor actorilor educaționali un mesaj cu ocazia începerii anului școlar 2022 – 2023, în principal axându-se pe „căutăm mereu cele mai bune soluții” și „vă asigurăm că suntem responsabili”. Practic, ministrul dă asigurări că toate acțiunile sale sunt spre binele educației și nu ar trebui să ne îngrijorăm. Reamintim că pachetele de legi ale educației au fost intens criticate de către societatea civilă, în prezent existând o petiție pentru demiterea ministrului cu peste 45.000 de semnături.

Ministrul Sorin Cîmpeanu își propune să readucă în educație, „la locul cuvenit”, sintagma „Ai carte, ai parte!”. Sintagma provine din secolul al XIX-lea, din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, făcând referire la persoanele care au carte funciară, deci aveau parte de proprietate, de terenul agricol pentru care ”aveau carte”. Expresia nu are, deci, nicio legătură cu educația sau aportul cultural, ci exclusiv cu proprietatea funciară, conform G4 Media.

Totodată, ministrul a anunțat că va fi prezent la Colegiul Național „Sf. Sava”, începând cu ora 8:30, la Colegiul Național „Grigore Moisil”, începând cu ora 10:00 și la Școala Gimnazială Specială nr. 7, începând cu ora 12:00.

Alte articole de citit

LISTĂ Resurse educaționale digitale pentru elevii claselor gimnaziale. Comunitatea ONedu România: „lista face parte din programul #GenerațiaDigitalizării”

Comunitatea ONedu România, organizația tinerilor pentru digitalizarea educației, anunță public o listă de resurse educaționale digitale gratuite pentru elevii claselor gimnaziale. Conform comunicatului, organizația declară că „lista face parte din…
Vezi articolul

BREAKING NEWS 61% dintre elevi consideră digitalizarea educației o prioritate în anul școlar 2022 – 2023. Ce spune reprezentantul organizației pentru digitalizarea educației

Studiul World Vision România ne arată că elevii își doresc în proporție de 61% digitalizarea educației din școala lor. Președintele organizației pentru digitalizarea educației: „elevii s-au săturat să mai aștepte…
Vezi articolul