Diana Onosă, coordonator voluntari: Se caută peste 20 de voluntari pentru echipa de organizare a Galei Voluntariatului

Comunitatea ONedu România, organizație națională cu o amplă experiență în digitalizarea educației și fondatoarea centrului național de voluntariat iVoluntar, caută voluntari pentru data de 3 decembrie în București, cu ocazia organizării Galei Voluntariatului din România.

Am stat de vorbă cu Diana Onosă, coordonator de voluntari în cadrul Galei Voluntariatului, adică persoana care va coordona activitatea de voluntariat din cadrul evenimentului cu și despre voluntari, pentru a ne spune despre beneficiile voluntarilor Comunității ONedu România și de ce merită implicarea.

Redacția: Diana, de ce ai ales să te implici în organizarea Galei Voluntariatului?

Diana: Deoarece am înțeles misiunea evenimentului. În vremea pandemiei, numărul de voluntari a scăzut dramatic, câte organizații încetându-și activitatea, lucru trist din punctul meu de vedere. Un eveniment cu un impact național pentru premierea voluntarilor nu s-a mai întâmplat din 2018, așa că misiunea mea personală este de a readuce voluntariatul printre prioritățile organizațiilor și a instituțiilor publice.

Redacția: Ce vor face voluntarii în cadrul organizării evenimentului?

Diana: Noi căutăm tineri care doresc să se implice, sub orice formă. De la cărat tot felul de mobilier necesar activității noastre, până la social media manageri și fotografi. Punem prioritate în prezent pe fotografi și videografi, dar orice persoană care dorește să își doneze din timp pentru comunitate este binevenită.

Redacția: Ce beneficii au tinerii care se implică?

Diana: Pe lângă acea adeverință de voluntariat care atestă abilitățile pe care le-au desprins la noi și recunoașterea publică de care se vor bucura, vor câștiga prieteni faini, pe viață.

Persoanele care doresc să se implice, se pot înscrie la acest link: https://forms.gle/Wk8mivsGzwyjaxoW9

Alte articole de citit

START NOMINALIZĂRI Gala Voluntariatului din România își deschide porțile pentru noi premianți. Organizatorul își propune să adune sute de voluntari din toată țara.

O nouă competiție în lumea ONGească își deschide porțile pentru noi voluntari care se implică în comunitățile în care trăiesc. Gala Voluntariatului așteaptă nominalizări de la organizațiile non-guvernamentale și instituțiile…
Vezi articolul