Peste 40 de gălățeni au participat la Gala Educației Gălățene

Comunitatea ONedu România, organizația elevilor din învățământul preuniversitar pentru digitalizarea sistemului educațional, a organizat prima ediție a Galei Educației Gălățene pe data de 1 iulie 2020, celebrând aniversarea primului an de activitate al organizației. Evenimentul s-a desfășurat la Centrul Multicultural „Dunărea de Jos” Galați, într-un spațiu deschis, respectându-se toate normele de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19, cu sprijinul Consiliului Județean Galați și al partenerilor.
Gala Educației vizează recunoașterea valorilor din comunitatea educațională, care contribuie la dezvoltarea voluntariatului în rândul tinerilor și a elevilor în sine, act esențial în consolidarea gândirii critice, care stă la baza raționamentului analitic, a spiritului civic și a creativității. În cadrul evenimentului au fost premiați 6 nominalizați, 20% din rezultat fiind stabilit de către comunitatea gălățeană, iar 80% de către juriul evenimentului:

  • Profesor Implicat: Doru Căstăian
  • Elev Super Voluntar: Dragoș Hanță
  • Elev Olimpic: Daria Hărăbor
  • ONG Implicat: Consiliul Județean al Elevilor Galați
  • Super Proiectul: Inițiativa Globală pentru Tineri
  • Școală Model: Consiliul Școlar al Elevilor din Liceul Teoretic ”Dunărea”

De asemenea, nominalizații care s-au aflat la câteva sutimi distanță de marele premiu, au fost pe scena evenimentului, primind premii speciale.
„Consider că un astfel de eveniment motivează tinerii din Galați, dar nu numai, fiind o sursă de dezvoltare și divertisment pentru comunitate. Ne dorim ca proiectele educaționale din Galați să fie pliate pe nevoile elevilor, în mod echitabil, fiind necesară comunicare în mod direct cu nevoile pentru a ne putea îndeplini
misiunea noastră, a organizației. Provoc publicul gălățean să organizeze ediția a II-a a Galei Educației Gălățene!” a declarat Cosmin Andrei, organizatorul Galei Educației Gălățene.
Comunitatea ONedu România continuă pe drumul pentru militarea unui sistem educațional digital eficient și echitabil, dar și în organizarea de evenimente pentru promovarea valorilor din sfera educației.

Alte articole de citit