Organizațiile din educație solicită grup pentru digitalizarea educației

Comunitatea ONedu România, Asociația Țara Tinerilor Uniți, Coaliția pentru Educație Digitală, Fundația Autonom și Fundația Dreptul la Educație solicită Ministerului Educației și Cercetării înființarea unui grup consultativ pentru digitalizarea educației din România, în cadrul căruia să se poată implica sindicatele din învățământ, organizațiile non profit și grupurile civice care activează în acest sens.
Ne dorim un climat educațional fezabil dezvoltării și prin implementarea metodelor digitale de susținere a orelor de curs, de aceea consultarea organizațiilor non-profit ar trebui să fie realizată de fiecare dată când se pregătește o modificare a legii sau noi măsuri în sensul digitalizării educației. Un exemplu concret îl reprezintă lipsa unor indicații clare pe perioada desfășurării orelor de curs online, fiind folosite diverse platforme într-o unitate de învățământ.
În acest sens, organizațiile solicitante au trimis deja o scrisoare deschisă către Ministerul Educației și Cercetării privind înființarea unui grup de lucru – consultare pentru digitalizarea educației, care se regăsește la https://s.onedu.ro/scrisoare-digitalizare .

Alte articole de citit