Nu mai limitați accesul la educația digitală!

„Nu mai limitați accesul la educația digitală!” este mesajul pe care îl transmite Comunitatea ONedu România, organizația elevilor din învățământul preuniversitar pentru digitalizarea educației.
 
În urma ordinului de ministru emis recent (nr. 4738/20.07.2020), Ministerul Educației și Cercetării încearcă să reducă numărul de elevi care pot primi acces la educația digitală, beneficiari fiind doar elevii și familia acestuia nu dețin niciun dispozitiv cu conexiune la internet.
 
Nu doar că această condiție limitează accesul elevilor a căror familii dețin un dispozitiv vechi cu conexiune la internet și nu poate rula aplicațiile necesare pentru educație, dar limitează accesul și la persoanele cu o situație financiară precară, care nu pot achiziționa un al 2-lea dispozitiv (ex. familiile cu mai mulți copii).
 
Comunitatea ONedu România solicită Ministerului Educației și Cercetării și, implicit, doamnei Ministru Monica Anisie, îmbunătățirea ordinului de ministru actual, în colaborare cu organizațiile non-profit care au oferit acces la educația digitală în timpul pandemiei. Tindem să credem că o consultare cu cât mai mulți elevi, părinți, profesori, organizații non-profit ar aduce un plus ordinului actual.
 
Ne vom focaliza demersurile și proiectele pentru accesul la educația digitală și îmbunătățirea actului educațional  la distanță.

Alte articole de citit

LISTĂ Resurse educaționale digitale pentru elevii claselor gimnaziale. Comunitatea ONedu România: „lista face parte din programul #GenerațiaDigitalizării”

Comunitatea ONedu România, organizația tinerilor pentru digitalizarea educației, anunță public o listă de resurse educaționale digitale gratuite pentru elevii claselor gimnaziale. Conform comunicatului, organizația declară că „lista face parte din…
Vezi articolul

BREAKING NEWS 61% dintre elevi consideră digitalizarea educației o prioritate în anul școlar 2022 – 2023. Ce spune reprezentantul organizației pentru digitalizarea educației

Studiul World Vision România ne arată că elevii își doresc în proporție de 61% digitalizarea educației din școala lor. Președintele organizației pentru digitalizarea educației: „elevii s-au săturat să mai aștepte…
Vezi articolul