Încep înscrierile la cel mai mare hackathon de educație formală și informală din România: EduHack 2022

Romanian Tech Startups Association (ROTSA) în parteneriat cu Techcelerator și ClujHub organizează între 9-10 decembrie cea de a patra ediție e EduHack, cel mai mare hackathon de educație formală și informală din România. Printre noutățile evenimentului din acest an se numără provocări precum digitalizarea educației rurale, educația în spațiu, educația pe Marte sau homeschooling ca alternativă digitală.  

Înscrierea în cadrul evenimentului este gratuită și poate fi realizată aici, până pe 7 decembrie, ora 23:59.

Anul acesta, peste 200 de participanți sunt așteptați să accepte una dintre provocările lansate de către organizatori și să propună, în echipe, soluții la problemele identificate. Participanții – elevi, profesori, părinți, studenți, oameni de știință, antreprenori, programatori, designeri, artiști, oameni cu idei inovatoare – vor avea la dispoziție 36 de ore în care să-și folosească abilitățile pentru a dezvolta o soluție la una dintre provocările lansate de organizatori. 

“EduHack și-a propus să devină un etalon în domeniul educației, reușind să adune soluții inovatoare care să răspundă problemelor mediului academic local,  și de ce nu, să treacă dincolo de granițele naționale. Pandemia ne-a arătat că educația are nevoie de soluții rapide pentru situațiile critice asupra cărora nu avem control și în fața cărora suntem puși. Ediția actuală aduce în același loc mediul universitar, liceal și gimnazial, de la elevi la cadre didactice, până la persoane care își doresc să contribuie la a face educația să prospere. De asemenea, noile provocări propuse sunt atât pentru probleme stringente, cu care ne întâlnim, din păcate, extrem de frecvent – precum educația digitală precară în mediul rural -, dar și pentru un viitor care nu mai pare chiar imposibil precum educația în spațiu sau pe Marte”, a declarat Răzvan Cherecheș, director executiv ROTSA. 

Provocările EduHack 2022 acoperă șase arii: 

I. EduAccess

  • Homeschooling ca alternativă digitală; 
  • Digitalizarea educației rurale;
  • Generarea de programe și resurse educaționale.

II. EduHealth

  • Educație verde (conectarea cu natura);
  • Educație albastră (conectarea cu apa);
  • Educație roșie (îmbunătățirea stării de sănătate în școli și universități).

III. EduShare

  • Dezvoltarea de contexte disruptive de cooperare și comunicare între studenți, elevi, profesori și companii.

IV. EduSpace

  • Educația ca pas în explorarea spațială;
  • Educația pe Marte – noutate 

V. YourEdu

  • Self-education ca fundament de dezvoltare personală;
  • Creează-ți propria provocare!

VI. Edu+++

  • Creșterea nivelului de educație în IT a elevilor și studenților;
  • Utilizarea AI în orientarea în carieră.

Comunitatea ONedu România, organizația tinerilor pentru digitalizarea educației, este partener în cadrul evenimentului, promovând astfel soluțiile digitale dezvoltate pentru educația din țară și pentru dezvoltarea tinerilor.

Despre EduHack

EduHack este cel mai mare eveniment de tip hackathon pe teme de educație formală sau non-formală din România. Este un eveniment la care pot participa: elevi, profesori, părinți, studenți, oameni de știință, antreprenori, programatori, designeri, artiști, oameni cu idei inovatoare care își doresc să aducă soluții inovatoare în educație. 

Despre ROTSA

Romanian Tech Startups Association este o organizație nonprofit, apolitică şi neguvernamentală. Viziunea ROTSA este să dezvolte și să sprijine ecosistemul de start-up-uri de tehnologie, fiind în același timp un conector pentru principalii săi actori și o legătură cu alte ecosisteme internaționale deja existente.

Alte articole de citit

BREAKING NEWS 61% dintre elevi consideră digitalizarea educației o prioritate în anul școlar 2022 – 2023. Ce spune reprezentantul organizației pentru digitalizarea educației

Studiul World Vision România ne arată că elevii își doresc în proporție de 61% digitalizarea educației din școala lor. Președintele organizației pentru digitalizarea educației: „elevii s-au săturat să mai aștepte…
Vezi articolul

LISTĂ Resurse educaționale digitale pentru elevii claselor gimnaziale. Comunitatea ONedu România: „lista face parte din programul #GenerațiaDigitalizării”

Comunitatea ONedu România, organizația tinerilor pentru digitalizarea educației, anunță public o listă de resurse educaționale digitale gratuite pentru elevii claselor gimnaziale. Conform comunicatului, organizația declară că „lista face parte din…
Vezi articolul