Educația digitală, împreună o facem realitate!

Comunitatea ONedu România, grupul de inițiativă care studiază nevoile actuale ale tinerilor, urmărind implementarea mijloacelor de educație digitală în viața lor lansează, în cadrul demersului “Educația digitală – mit sau realitate”, conferința cu același nume pentru a sprijini elevii care nu beneficiază de instrumentele digitale necesare pentru a participa la orele online.
Contextul actual ne-a arătat cât de rigid este sistemul educațional din România la schimbare. De aceea, în cadrul conferinței, participanții vor avea ocazia de a discuta cu invitați speciali, implicați în acest domeniu. Totodată, prin intermediul proiectului, membrii Comunității ONedu România vor să solicite Ministerului Educației și Cercetării dezvoltarea unei platforme de management educațional online, cu acces gratuit pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar din țară.
Înscrierea la eveniment se face sub formă de donație, accesând link-ul https://onedu.ro/produs/educatia-digitala-in-romania-mit-sau-realitate/, fiind posibil transferul bancar sau PayPal. Suma minimă recomandată este de 20 de lei, bani ce vor ajunge la Asociația „Țara Tinerilor Uniți, însă fiecare persoană poate dona cât dorește. Mai multe detalii pot fi găsite pe onedu.ro sau pe pagina evenimentului https://bit.ly/3d01i8s.
„Consider că aceste vremuri ne arată cât de puțin s-a investit în educația digitală și necesitatea îmbunătățirii proiectelor precum Euro200. Acest demers ne-a oferit posibilitatea de a încerca să asigurăm accesul la online a cât mai multor copii, iar cu sprijinul Asociației Țara Tinerilor Uniți vom reuși să ajungem la ei. Invităm elevii, părinții, studenții, profesorii, organizațiile și orice persoană dorește să parcurgă acest drum cu noi să doneze cât dorește pe site-ul nostru, astfel 80% din donații vor ajunge la copiii care au nevoie în aceste vremuri grele și nu numai de un dispozitiv cu conexiune la internet.” a declarat Cosmin Andrei, președintele Comunității ONedu România.

Alte articole de citit

LISTĂ Resurse educaționale digitale pentru elevii claselor gimnaziale. Comunitatea ONedu România: „lista face parte din programul #GenerațiaDigitalizării”

Comunitatea ONedu România, organizația tinerilor pentru digitalizarea educației, anunță public o listă de resurse educaționale digitale gratuite pentru elevii claselor gimnaziale. Conform comunicatului, organizația declară că „lista face parte din…
Vezi articolul

BREAKING NEWS 61% dintre elevi consideră digitalizarea educației o prioritate în anul școlar 2022 – 2023. Ce spune reprezentantul organizației pentru digitalizarea educației

Studiul World Vision România ne arată că elevii își doresc în proporție de 61% digitalizarea educației din școala lor. Președintele organizației pentru digitalizarea educației: „elevii s-au săturat să mai aștepte…
Vezi articolul