DREPT LA REPLICĂ referitor la interviul acordat Radioului România Cluj în data de 6 decembrie 2022 de către nominalizatul Safar Istvan

Comunitatea ONedu România, organizatorul Galei Voluntariatului din România desfășurat în cadrul Casei de Cultură a Studenților din București, în data de 3 decembrie 2022, solicită drept la replică cu privire la interviul acordat de voluntarul câștigător în cadrul secțiunii Social și umanitar din cadrul competiției. Persoana în cauză, Safar Istvan, a făcut mai multe declarații care pot afecta integritatea evenimentului și a încrederii pe care comunitatea ne-o acordă, tocmai prin transparența prin care Comunitatea ONedu România o acordă.

În primul rând, vrem să ne delimităm de afirmația precum că mai mulți reprezentanți ai ministerelor și Guvernului României au participat la eveniment. Comunitatea ONedu România nu are informații precum că ar fi existat reprezentanți din forurile decizionale și nici nu există evidențe precum că ar fi existat reprezentanți din partea instituțiilor statului, cu excepția reprezentanților Casei de Cultură a Studenților din București, care ne-au asistat pe întreg parcursul evenimentului din motive logistice. De asemenea, Comunitatea ONedu România nu are informații despre participarea reprezentanților de la Comisia Europeană.

În al doilea rând, domnul Safar Istvan nu a participat fizic la evenimentul Gala Voluntariatului din România, lucru ce poate fi dovedit prin filmarea continuă din timpul evenimentului prezentă pe canalele noastre de comunicare, acesta fiind premiat în lipsă.

Interviul de care ne delimităm: http://www.radiocluj.ro/2022/12/06/istvan-safar-a-obtinut-locul-doi-la-gala-nationala-a-voluntariatului-audio/

Departamentul de Relații publice și comunicare

Reprezentant: Diana Maria Onosă, Președinte adjunct