COR solicită unităților de învățământ gestionarea situației în mod eficient

Comunitatea ONedu România, grup de inițiativă la nivel național al cărui scop este implementarea de proiecte digitale în educație, a întocmit vineri, 13.03.2020, actul privind recomandările acesteia pentru unitățile de învățământ preuniversitar.
Membrii comunității au precizat importanța relației dintre elev-diriginte-profesor, dar și importanța desfășurării cursurilor în mediul online.

“Este important ca școlile din țară să nu intre în panică și să gestioneze situația cu calm, luând decizii bazate pe nevoile elevilor, nu pripite. Recomandăm consultarea acestora, nu luarea de decizii pripite care pot afecta comunicarea dintre elevi și profesori.” declară Cosmin Andrei, președintele Comunității ONedu România.

Echipa ONedu menționează faptul că aceste recomandări au fost concepute în urma unor dezbateri cu elevii din mediul online, astfel încât beneficiarii primari ai educației să își contureze un rol în această situație scăpată de sub control, continuând totodată să își îndeplinească datoriile de elev.
Documentul este disponibil aici: http://bit.ly/recomandari-scoli.

Alte articole de citit