BREAKING NEWS Platforma Fii de 10, aplicația de educație digitală a unei comunități de elevi, ar urma să fie lansată anul acesta

Fii de 10, aplicația școlară de educație digitală, se anunță a fi lansată anul acesta, după luni de zile de scris cod de către experți. Se dorește a fi lansată în luna octombrie, pentru a fi corelată cu Ziua Mondială a Educației.

Comunitatea ONedu România își propune să lanseze mult așteptatul hub de educație digitală, Fii de 10, chiar în următoarea lună pentru a compensa din lipsurile acumulate de școlile de stat din țară. Organizația afirmă că „este de prisos să vorbim despre o școală modernă dacă nu avem și un sistem de management digital bine pus la punct”.

Într-un comunicat de presă transmis redacției DigitalizămRomânia.ro, organizația spune că „este o versiune beta a ceea ce ne dorim să fie, de fapt, Fii de 10 în final. Ne asumăm să îmbunătățim constat ceea ce urmează să lansăm, având o experiență de peste trei ani în adunare de resurse financiare.”

Comunitatea ONedu România declară că își propune să testeze inițial platforma într-o școală gimnazială, la o clasă, pentru a remedia în timp util problemele tehnice întâmpinate, urmând ca până la finalul anului să fie disponibilă tuturor unităților de învățământ preuniversitar din țară. Conform comunicatului de presă, organizația spune doar că „va fi o școală din Galați. Preferăm să dăm mai multe detalii la momentul lansării oficiale”.

Platforma face parte dintr-un proiect mai amplu cu același nume, care își propune să creeze un ecosistem de soluții digitale pentru elevi și profesori, care să sprijine educația în toate formele ei și să simplifice munca birocratică.

Am obținut câteva preview-uri de la Comunitatea ONedu România (platforma poate suferi modificări de design, pozele putând diferi la momentul lansării):

Alte articole de citit

LISTĂ Resurse educaționale digitale pentru elevii claselor gimnaziale. Comunitatea ONedu România: „lista face parte din programul #GenerațiaDigitalizării”

Comunitatea ONedu România, organizația tinerilor pentru digitalizarea educației, anunță public o listă de resurse educaționale digitale gratuite pentru elevii claselor gimnaziale. Conform comunicatului, organizația declară că „lista face parte din…
Vezi articolul

BREAKING NEWS 61% dintre elevi consideră digitalizarea educației o prioritate în anul școlar 2022 – 2023. Ce spune reprezentantul organizației pentru digitalizarea educației

Studiul World Vision România ne arată că elevii își doresc în proporție de 61% digitalizarea educației din școala lor. Președintele organizației pentru digitalizarea educației: „elevii s-au săturat să mai aștepte…
Vezi articolul