BREAKING NEWS Elevii bucureșteni pot să beneficieze de gratuitate la transportul în comun online. STB a lansat aplicația YouthTB

Elevii din București pot să își genereze abonamente gratuite de călătorie printr-o aplicație online administrată de STB SA, fără a se mai deplasa cu carnetul de elev la chioșcurile de achiziționat bilete, așa cum se proceda în anii trecuți.

Societatea de Transport București anunță lansarea la doar o zi de începerea cursurilor a unei aplicații de mobil numită YouthTB, prin care elevii își creează un cont și beneficiază de gratuite la transportul în comun administrat de STB. Compania declară că acest demers vine în urma unui amplu proces de digitalizare în care se află, din dorința de a „menține ritmul și nivelul calității serviciilor oferite”.

„Transformarea digitală face transportul public mai accesibil. Începând cu luna aprilie am implementat eliberarea abonamentului pentru elevi și studenți cu valabilitatea de 6 luni, respectiv un an. Toate centrele de vânzare STB SA sunt online, fiind posibilă și efectuarea plății prin POS. Peste 1200 de mijloace de transport ale societății sunt dotate cu validatoare inteligente pentru plata cu cardul bancar. Acum venim în întâmpinarea elevilor, urmând ca de la începerea anului universitar aplicația de eliberări abonamente și titluri de călătorie să fie accesibilă și pentru studenți”, a declarat Adrian Criț, Directorul STB SA.

Verificarea calității de elev ar urma să se facă prin SIIIR, platforma Ministerului Educației de management al beneficiarilor educației din România. Totodată, compania mai specifică că elevii nu vor mai avea nevoie de alte carduri, totul fiind accesat prin telefonul mobil.

Comunitatea ONedu România susține procesul de digitalizare al abonamentelor elevilor ca parte din accesul la educație pentru orice elev român și încurajează și alte orașe din România să adopte un astfel de demers.

Aplicația este disponibilă pe:

Tutorial video

Sursă foto: Societatea de Transport București – STB SA (Facebook)