Studiul World Vision România ne arată că elevii își doresc în proporție de 61% digitalizarea educației din școala lor. Președintele organizației pentru digitalizarea educației: „elevii s-au săturat să mai aștepte realizarea unor promisiuni de acum 11 ani”.
World Vision România a transmis ieri, într-un comunicat de presă, așteptările pe care elevii le au de la Ministerul Educației în anul școlar 2022-2023: digitalizarea (61%), masa caldă la şcoală pentru toţi elevii (56%), educaţia remedială (53%), burse mai mari 40 (%), investiţii în infrastructura şcolilor (26%).
Cosmin Andrei, președintele Comunității ONedu România susține că elevii „s-au săturat să mai aștepte realizarea” promisiunilor Ministerului Educației din 2011, prin Legea nr. 1/2011, Legea Educației Naționale, baza funcționării întregului sistem de învățământ și în prezent. Legea susține că „Se înființează Biblioteca Școlară Virtuală și Platforma școlară de e-learning, care includ programeșcolare, exemple de lecții pentru toate temele din programele școlare, ghiduri metodologice, exemple deprobe de evaluare.”
Reamintim că platforma este construită de SIMAVI, fostul SIVECO, care administrează platformele ministerului, și ASCENDIS, căutarea profesorilor care concep lecțiile fiind realizată de către SIMAVI, nu de Ministerul Educației cum ne-am fi așteptat majoritatea.
Totodată, reprezentantul organizației pentru digitalizarea educației mai susține că a „propus în noul pachet de legi înființarea unui centru național de educație digitală, care să administreze, creeze și să dezvolte aplicațiile informatice și politicile în materie de digitalizare”. În prezent funcționează două structuri responsabile cu digitalizarea educației: Unitatea de Politici pentru Digitalizarea Educației și AARNIEC.
Sursă foto: freepik.com