APEL PUBLIC: Declararea Zilei Naționale a Educației Digitale

Comunitatea ONedu România, structura elevilor care militează pentru digitalizarea sistemului educațional, lansează un apel public către parlamentarii României, în vederea adoptării Zilei Naționale a Educației Digitale pe data de 20 noiembrie.

Ziua Națională a Educației Digitale vine ca un plus la digitalizarea sistemului educațional din România, încurajând astfel Ministerul Educației, autorități publice locale și organizații non-profit să facă demersuri și activități în această zonă controversată în ultima perioadă.

„Adoptarea unei astfel de zile la nivel național ar arăta că statului încă îi mai pasă de informarea corectă a populației cu privire la ce înseamnă în fapt educația digitală, de ce este importantă digitalizarea sistemului și de ce trebuie investit în acest sector. Vom face toate demersurile necesare pentru ca anul acesta să avem Ziua Națională a Educației Digitale în mod oficial.” a declarat Cosmin Andrei, președintele Comunității ONedu România.

Inițiativa legislativă poate fi vizualizată aici: http://bit.ly/initiativa-zned.

Comunitatea ONedu România a organizat anul trecut, în aceeași dată, un eveniment numit Ziua Națională a Educației Digitale, la care au participa mii de persoane din sfera educațională.

Alte articole de citit

LISTĂ Resurse educaționale digitale pentru elevii claselor gimnaziale. Comunitatea ONedu România: „lista face parte din programul #GenerațiaDigitalizării”

Comunitatea ONedu România, organizația tinerilor pentru digitalizarea educației, anunță public o listă de resurse educaționale digitale gratuite pentru elevii claselor gimnaziale. Conform comunicatului, organizația declară că „lista face parte din…
Vezi articolul

BREAKING NEWS 61% dintre elevi consideră digitalizarea educației o prioritate în anul școlar 2022 – 2023. Ce spune reprezentantul organizației pentru digitalizarea educației

Studiul World Vision România ne arată că elevii își doresc în proporție de 61% digitalizarea educației din școala lor. Președintele organizației pentru digitalizarea educației: „elevii s-au săturat să mai aștepte…
Vezi articolul